«Όσο κι αν αγαπώ το μπάσκετ, η εργασία μου αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητά μου.»

Ηλίας Σωφρονάς

Business Analyst Supply Chain

«Όσο κι αν αγαπώ το μπάσκετ, η εργασία μου αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητά μου.»

Ηλίας Σωφρονάς

Business Analyst Supply Chain

Business Analyst στην ομάδα IT Demand της AB κατά τη διάρκεια της ημέρας, επαγγελματίας παίκτης μπάσκετ το βράδυ. Γνωρίσε την ιστορία του Ηλία.

 

Με τον πατέρα του να είναι για πολλά χρόνια επαγγελματίας παίκτης μπάσκετ, ο Ηλίας πέρασε μεγάλο μέρος της παιδικής του ηλικίας σε γήπεδα μπάσκετ. Έτσι, δεν χρειάστηκε πολύ καιρό για να έρθει και ο ίδιος κοντά στο συγκεκριμένο άθλημα. «Άρχισα να παίζω μπάσκετ όταν ήμουν μόλις τεσσάρων ετών. Ο πατέρας μου ήταν πάντα ο μεγαλύτερος και πιο περήφανος υποστηρικτής μου. Αυτήν την περίοδο προπονούμαι καθημερινά και παίζω έναν αγώνα κάθε Σάββατο. Το να καταφέρω να παίξω σε επαγγελματικό επίπεδο ήταν πάντα ο μεγάλος μου στόχος, οπότε το γεγονός ότι κατάφερα και έφτασα μέχρι εδώ αποτελεί ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

Ο Ηλίας δεν είναι σίγουρος για πόσο ακόμα θα μπορεί να αγωνίζεται στο υψηλότερο επίπεδο. «Όσο και αν αγαπώ το μπάσκετ, η εργασία μου αποτελεί την κορυφαία προτεραιότητά μου. Η ομάδα μου γνωρίζει και αντιλαμβάνεται πως αν κάτι έκτακτο προκύψει στην εργασία μου, θα χρειαστεί να χάσω την προπόνηση. Πόσες φορές έχω χάσει προπόνηση στα τρία χρόνια που είμαι μέλος της AB; Μία μόνο φορά! Με κάποιον μαγικό τρόπο όλα εξελίσσονται ομαλά και σχεδόν πάντα μπορώ να φύγω από το γραφείο - ή από το σπίτι, εάν εργάζομαι εκεί - εγκαίρως για να πάω στην προπόνηση. Αυτό είναι ένα από τα πράγματα που πραγματικά αγαπώ και ξεχωρίζω στην εργασία μου στην AB: υπάρχει χώρος για να συνδυάσω και τις δύο προτεραιότητες της ζωής μου - την εργασία μου και το πάθος μου για το μπάσκετ - γεγονός που είναι απίστευτα σημαντικό για εμένα».